Kiitos kiinnostuksestasi ja ajastasi, jonka aioit käyttää vapaaehtoisena MXGP Finland -tapahtumassa tulevana kesällä 2020.

Kuten varmaankin olet jo kuullut tai lukenut, niin tämän kesän MXGP Finland -tapahtuma on siirretty vuoteen 2021.

Katseet meillä onkin käännetty kesälle 2021 ja valmisteluissa jatketaan siitä näkökulmasta. Pidäthän silmällä sähköpostiasi ja MXGP Finland -internetsivuja ja MXGP Finlandin sosiaalisen median kanavia jatkossakin ja päivitä Gate HQ:n profiiliasi aina kun muutoksia tulee, esim. yhteystietoihisi. Olemme sinuun yhteydessä syksyn/talven 2020 mittaan.

Jos jotain kysyttävää tulee mieleen koskien MXGP Finland -tapahtuman vapaaehtoisasioissa, niin otathan yhteyttä, kirsi.hanninen@lahtievents.fi

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

Haluatko oppia puhumaan MXGP:tä? Motocrossin (MX) rento ja välitön tunnelma yhdistettynä maailman parhaiden ajajien näyttävään ja kovaan MM-kilpailuun (GP) luo perustan hienolle tapahtumaelämykselle – meille kaikille. Tervetuloa mukaan!

MXGP 2021 -tapahtumassa tarvitaan vapaaehtoisia täydentämään tapahtumaorganisaatiota ja työskentelemään monissa mielenkiintoisissa tehtävissä. Haemme joukkoomme reippaita ja hymyileviä, kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 16 vuotta ja tehtäviin, joissa tarvitaan viranomaisen myöntämää lupaa, 18 vuotta.

Mitä saat vapaaehtoisena olemisesta? Vapaaehtoispassin, lämpimän ruoan ja kahvit jokaisena työpäivänä, perusteellisen tehtävään perehdytyksen ja ohjauksen, kuljetukset Lahdesta (Kausalasta) ja Kouvolasta KymiRingille, omalla autolla tuleville vapaaehtoisten pysäköintialue, osallistumistodistuksen sekä tietenkin tapahtuman jälkeen kiitosjuhlat!

Uusien vapaaehtoisten talkoolomakkeeseen pääset tästä.

Mikäli olet ollut mukana Lahti Eventsin tapahtumissa aiemmin (Salpausselän kisat, Lahden MM-hiihdot 2017, Nuorten MM-hiihdot 2019 tai MotoGP-testitapahtuma 2019) pääset mukaa tästä.

Tarjolla on erilaisia tehtäviä – kaikki mukavassa porukassa. Klikkaamalla tehtävää, saat lisää infoa ja tehtäväkuvaukset.

TEHTÄVÄT

YLEISÖPALVELUT
MEDIAPALVELUT
LIPUNMYYNTI
OHJELMA-AVUSTAJAT
VIP & HOSPITALITY
RUOKA- JA TUOTEMYYNTI
RUOKAPALVELUT
KUMPPANIT / PARTNER CARE
YMPÄRISTÖVASTAAVA
VIESTINTÄ
HALLINTO
RAKENTAMINEN
KULJETUS
PYSÄKÖINTI JA LIIKENTEENOHJAUS
TURVALLISUUS
IT JA TEKNIIKKA
TAVARALOGISTIIKKA
KUNNOSSAPITO

YLEISÖPALVELUT

Tässä tiimissä toimitaan siellä, missä meidän yleisömmekin on. Autamme, opastamme ja ohjaamme sekä varmistamme osaltamme, että yleisö viihtyy MXGP Finland -tapahtumassa. Puutumme jonoihin ja ruuhkatilanteisiin sekä olemme kiinnostuneita alueen siisteydestä.  Apua tarvitsevat katsojat ohjaamme tarvittaessa perille haluttuun paikkaan. Tapahtumassa on yleisöä useasta eri maasta, joten kielitaito on eduksi. Tärkeintä tässä tehtävässä onnistumiseen on kuitenkin iloinen mieli, reipas asenne, rohkeus tarttua toimeen sekä asiakaspalveluasenne.

Erilaisia tehtäviä: Help Desk / Contact Center, Pop UP pisteet, Info (Fan Zone), Porttiryhmä “Welcome Group” / Spectator guide, Venue Manager, Checkpoints (katsomot), MX Guides, Special Helpers

LIPUNMYYNTI

Tervetuloa lipunmyyntitiimiin! Tehtävämme on käsitellä rahaa ja tapahtuman pääsylippuja joko alueen pääportilla tai varikon sisäänkäynnin lähistöllä. Vastaamme myös erilaisten ennakkoon varattujen ja -ostettujen lippujen toimituksista oikeille henkilöille ennalta sovittuihin paikkoihin. On eduksi, jos olet sinut maksupäätteiden ja kassojen kanssa. On tärkeää, että muistamme myös roolimme kenties ensimmäisenä yleisön tapaamana tapahtumatyöntekijänä. Iloinen mieli ja hymy vie pitkälle paikoin tarkkuuttakin vaativassa tehtävässä.

Erilaisia tehtäviä: Lipputoimisto, Lipunmyynti, “Varatut” liput -piste

OHJELMA-AVUSTAJAT

Ohjelma-avustajien tehtävänä on rakentaa ja roudata sekä avustaa seremonioiden ja erilaisten ohjelmien sujumisessa. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi esiintyjien ja haastateltavien vastaanottamista, heidän tarpeistaan huolehtimista sekä palkintojen jaossa avustamista. Osa tiimistä auttaa tapahtuman kuuluttajia, juontajia, videotaulutuotantoa sekä musiikinsoittajia erilaisissa asioissa ja askareissa. Tässäkin tehtävässä vaaditaan rohkeutta tarttua toimeen sekä kommunikoida suomen lisäksi sujuvasti myös ainakin englanniksi. Joissakin tehtävissä tekniikan tuntemuksesta on isoa etua. Muutamissa tehtävissä taas siitä, että tunnet lajin kuin omat taskusi.

Erilaisia työtehtäviä: oheisohjelma, sports production

VIP & HOSPITALITY

Tässä tiimissä työskentelemme tapahtuman vip- ja yritysvieraiden viihtyvyyden eteen tapahtumaan rakennettavilla vip- ja hospitality-alueilla.  Autamme, opastamme ja ohjaamme sekä varmistamme osaltamme, että vieraamme viihtyvät MXGP Finland -tapahtumassa. Kuten yleisöpalveluissakin, niin myös täällä tehtävässä onnistumiseen riittää iloinen mieli, reipas asenne, rohkeus tarttua toimeen sekä asiakaspalveluasenne. Kielitaito katsotaan eduksi.

RUOKA- JA TUOTEMYYNTI

Näissä tehtävissä avustetaan alueen eri myyntipisteiden toiminnoissa, myynnissä, esillepanossa, varastonhoidossa, myyntipisteen siisteydessä, jne. Reippaasti tehtäviin tarttuminen ja vastuullinen työtapa ovat näissä tehtävissä onnistumisen tae.

Takaisin tehtäviin

RUOKAPALVELUT

Tehtävät sisältävät osallistujien, sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien ruokailun sujuvuudesta sekä siisteydestä vastaamista. Haemme lisäksi kohdevastaavia, joiden tehtävänä on ohjata toimipisteidensä tarjoiluja yhdessä tarjoilija- ja kokkiopiskelijoiden avustamina. Tehtävät vaativat oma-aloitteista asennetta ja vastuunottokykyä.

KUMPPANIT / PARTNER CARE

Partner Care-vapaaehtoiset auttavat ja huolehtivat tapahtuman yhteistyökumppaneista ja tavarantoimittajista ja toimivat yhteystyössä heidän kanssaan kunkin kumppanin toiminnoissa tapahtuma-alueella. Iloinen ja reipas, asiakaspalvelullinen ote työhön takaavat onnistumisen tehtävissä.

YMPÄRISTÖVASTAAVA

Ympäristövastaavat huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana. Tehtävänä on ylläpitää siisteyttä valvomalla ja ilmoittamalla havaituista epäkohdista. Tehtävät jakaantuvat ympäristö-lajitteluneuvojien ja aluevastaavien tehtäviin. Tehtävässä parhaiten menestyy oma-aloitteinen ja ympäristötietoinen henkilö. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa. 

VIESTINTÄ

Viestinnän tehtävänä on herättää ja ylläpitää kiinnostusta tapahtumasta tuottamalla teksti-, kuva- ja videosisältöjä eri viestintäkanaviin sekä olemalla läsnä ja palvelemalla asiakkaita sosiaalisen median kanavissa.

Viestintätiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video) sekä urheilun tuntemusta.

Viestinnän tiimissä työskentelevillä tulee olla vähintään suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Muu kielitaito katsotaan eduksi, etenkin saksan, espanjan, ranskan ja venäjän kielten osalta. Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat.

MEDIAPALVELUT

Mediapalveluissa olemme läsnä tapahtumaan saapuvan kotimaisen ja kansainvälisen median johdosta. Koska tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Suomessa KymiRingillä, moni pieni käytännön asia saattaa askarruttaa mediaväkeä. Tehtävämme on mahdollistaa, että he voivat keskittyä työhönsä optimaalisesti sekä kysyttäessä vinkata hyviä juttuaiheita Suomesta ja tapahtumasta. Tässä tehtävässä edellytetään hyvää kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta. 

Takaisin tehtäviin

HALLINTO

Hallinnon tehtävissä työskentelevät vapaaehtoiset toimivat akkreditoinnissa, vapaaehtoisinfossa, majoitus- ja taloustoimiston tehtävissä. Vapaaehtoiset huolehtivat mm. tapahtumahenkilöstön ja median akkreditoinneista. Lisäksi hallinnon vapaaehtoiset avustavat muissa hallinnon tehtävissä, kuten vapaaehtoisinfon, majoitus- ja taloustoimiston toiminnoissa. Hallinnon vapaaehtoiselta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (MS Office ohjelmien hyvä peruskäyttötaito, Word ja Excel) ongelmanratkaisukykyä ja järjestelmällistä työskentelyotetta.

Erilaisia työtehtäviä: vapaaehtoiset, akkreditointi, taloustoimisto, majoitustoimisto 

RAKENTAMINEN

MXGP Finland -tapahtuma-alue rakennetaan monilta osin tilapäisesti palvelemaan juuri meidän tapahtumaa ja tapahtuman sidosryhmiä. Tehtävä sisältää erilaisia rakennus- ja kunnostustehtäviä kisoja ennen, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta ja käsityötaitoja. 

KULJETUS

Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Tehtävä vaatii ajokortin, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa.

TURVALLISUUS

Turvallisuusorganisaatiossa toimivien vapaaehtoisten tärkein tehtävä on edesauttaa tapahtumayleisön ja muiden sidosryhmien viihtyvyyttä tapahtumassa. Turvallinen tapahtumaympäristö on viihtymisen kannalta tärkein yksittäinen tekijä. Meidät huomataan ja meitä usein lähestytään mitä erilaisemmissa yleisöä askarruttavissa kysymyksissä. Olemme luonnollisesti apuna samalla kuin suoritamme meille annettua tehtäväämme.

Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojankortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä. MXGP Finland -tapahtuman järjestyksenvalvojat ovat asiakaspalveluhenkisiä ja luovat tapahtumassa turvallisuudentunnetta jo pelkällä läsnäolollaan. Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia.

Erilaisia työtehtäviä: järjestyksenvalvojat (18 v.), kulunvalvojat

PYSÄKÖINTI JA LIIKENTEENOHJAUS

Liikenteenohjaajat ja parkkipaikkaopastajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta. Tehtävissä toimivat henkilöt ovat asiakkaiden ensimmäisenä kohtaamia tapahtumahenkilöstöä, joten tehtävissä toimivilta edellytetään erinomaista asiakaspalveluhenkeä, pelisilmää ja kärsivällisyyttä.

Erilaisia työtehtäviä: liikenteenohjaus (18v, B-ajokortti), parkkipaikkaohjaus (18v, B-ajokortti)  

IT JA TEKNIIKKA

Tässä tehtävässä on eduksi, mikäli ymmärrät teknisiä laitteita ja erilaisia ohjelmistoja paremmin kuin useimmat meistä. Tapahtumaan rakennetaan paljon tilapäisiä tietoliikenneyhteyksiä sekä otetaan käyttöön lyhyeksi ajaksi puhelimia, radiopuhelimia, tietokoneita sekä muita teknisiä laitteita. Tämän tiimiin tehtäviin kuuluukin monenlaista tärkeää tehtävää mm. asennustehtäviä, kaapelointia sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden ja puhelimien käytössä.

TAVARALOGISTIIKKA

Logistiikan vapaaehtoiset tulevat toimimaan mm. keskusvarastolla materiaalien vastaanotossa ja eteenpäin toimituksissa sekä osallistuvat yleiseen materiaalien jakeluun. Tavaralogistiikka huolehtii kalusteiden siirtämisistä ja avustaa muita ryhmiä logistissa tehtävissä. Tapahtuma-aikana huolehditaan eri alueiden ja sektoreiden materiaalitoimituksista. Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esille laitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja jämptiä, mutta joustavaa työtapaa.

Takaisin tehtäviin

KUNNOSSAPITO

Täältä löytyy tapahtuman silmät ja kädet. Porukka pitää huolta, että kaikki se mitä on rakennettu ja pystytetty pysyy käyttökunnossa, siistinä ja ojennuksessa. Me hoidamme pikku fiksaukset itse (banderollien kiinnitykset, opasteiden korjaukset, jne.) ja välitämme tiedon eteenpäin isommista korjaustarpeista vastuullisille tahoille. Kunnossapito jelppaa jokaista tarpeen vaatiessa joka tilanteessa!

Tervetuloa mukaan! Soon #wespeakmxgp

Lisätietoja: info@mxgpfinland.fi